Taaravainul pannakse päike elektrivõrku

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaravainu päikesejaam Rakvere vallas on omataoliste hulgas hetkel Eestis üks suuremaid.
Taaravainu päikesejaam Rakvere vallas on omataoliste hulgas hetkel Eestis üks suuremaid. Foto: Smartecon OÜ

Mõne aasta eest Lääne-Virumaal väikese päikeseelektrijaama püsti pannud ja sellega uues valdkonnas esimese katsetuse teinud ettevõtjat Urmas Valterit rahuldas tulemus sedavõrd, et ta otsustas: Rakvere külje alla tuleb teinegi, suurem ja võimsam jaam.

Põhjus, miks osaühingut Monetrei juhtiv mees üsnagi kulukat ja aeganõudvat projekti endale kuuluval kinnistul Rakvere vallas ellu viima asus, oli lihtne – Valter soovis hakata rentnikele pakkuma soodsama hinnaga elektrit.

“Olen selles suhtes kehv müügimees, et enne jaama ehitust jõudsin kinnistu (17 000 ruutmeetrit – M.M.) panna täies ulatuses leedide peale – klienti tuleb ju hoida, et ta peaks vähem maksma,” kõneles muiates Urmas Valter. “Aasta enne ehitust vahetasin leedide vastu ka viimased tänavavalgustid. Kuni nendele üleminekuni oli elektritarve oluliselt suurem.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles