Muuseumiöö konkureeris sooja kevadilmaga

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Laura Põld, kes valmistub Kunda tsemendimuuseumis mõne nädala pärast näitust avama, pani kõik soovijad savist kindlust või muid põnevaid ehitisi meisterdama.
Kunstnik Laura Põld, kes valmistub Kunda tsemendimuuseumis mõne nädala pärast näitust avama, pani kõik soovijad savist kindlust või muid põnevaid ehitisi meisterdama. Foto: Marianne Loorents

Igaaastase muuseumiöö programmiga liitus tänavu ja avas huvilistele tasuta uksed kümmekond Lääne-Virumaa muuseumi.

Kunda tsemendimuuseumis said külastajad koos kunstnik Laura Põlluga teha käed saviseks ja meisterdada, kuulata loodusemees Peeter Hussarit ja sihtasutuse Virumaa Muuseumid vanemteadurit Uno Trummi. Muusikalise etteastega esines Keio Soomelt, avatud oli kohvik.

“Täna on külastajaid kummaliselt vähe, varasematel aastatel on olnud maja täis. Põhjuseks on ilmselt see, et konkureerime päikesepaiste ja soojaga, rääkimata tavakonkurentidest, nagu internet, televisioon ja muu,” kõneles Kunda muuseumi külastajate hulka laupäeva õhtul seiranud Uno Trumm. “Kui varem toimus muuseumiöö Eurovisioni lauluvõistlusega ühel päeval, siis käis inimesi palju rohkem ja Eurovision ei olnud selles mõttes muuseumiööle konkurent.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles