30 aastat hiljem: ratturid pedaalisid Kõrvemaal

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheliste rattaretkel nauditi head ilma, mõnusaid kaaslasi ja loomulikult rattasõitu. Kõige selle kõrval oli aega silmata loodust või lihtsalt niisama tee ääres rohu sees lesida.
Roheliste rattaretkel nauditi head ilma, mõnusaid kaaslasi ja loomulikult rattasõitu. Kõige selle kõrval oli aega silmata loodust või lihtsalt niisama tee ääres rohu sees lesida. Foto: Marianne Loorents

Läinud nädalalõpul sõidetud roheliste rattaretk “Kuidas elad, Kõrvemaa?” tõi reisisellid üheks päevaks Lääne-Virumaale, kus käidi läbi Nelijärvelt, Jänedalt ja Lehtsest ning väisati ka kaitseväe keskpolügooni.

Reedene sõidupäev ja õhtune laagrimelu selja taga, starditi järgmisel hommikul Valgehobusemäelt Lääne-Virumaa poole. Ees ootas ühtekokku 85-kilomeetrine pedaalimine, enne kui õhtuks teise päeva sihtkohta, Kõrvemaa matka- ja suusakeskusesse jõuti.

Kel õnnestus Metsatöllu eelmise õhtu muljet avaldava kontserdi järel varahommikul uni silmist pühkida, see võis enne hommikupudru söömist osaleda Peep Veedla juhendamisel linnulaulu õppetunnis. Teistel algas päev äratusega kell seitse. Hommikupuder söödud, asjad kokku pakitud, asuti teele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles