Veidralt käitunud kuumaõhupall pälvis ka virulaste huvi

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinimustvalge õhupall hõljus laupäeval üsna maadligi.
Sinimustvalge õhupall hõljus laupäeval üsna maadligi. Foto: Aarne Mäe

Esmaspäeval Tallinnas furoori tekitanud sinimustvalge kuumaõhupall pälvis möödasõitjate huvi ka laupäevaõhtuse päikeseloojangu ajal Rakvere lähistel.

Eesti rahvusvärvides kuumaõhupall lendas kummaliselt madalal Tõrma, Piira ja Pajusti vahelise kergliiklustee kõrval põllu kohal. See tõusis Tõrma ja Piira vahel õhku, suutis vaevu üle metsatuka, puulatvade ja kõrgepingeliinide hõljuda ning langes jälle maad ligi Pajusti tee ääres. Seejärel üritas veel õhku tõusta, kuid maandus lõpuks kümnete huviliste pilkude all põllule Vilgu risti lähedal. Seejärel lapati “Eesti 100” kirju kandev õhupall kokku ning pakiti seda saatnud minibussi järelhaagisesse. Õhupallil oli kirjas ka viide selle päritolule ehk keelutsoon.ee, mis kuulub lennundusega tegelevale klubile Järvamaal.

Esmaspäeva õhtul maandus sama õhupall juba Tallinnas Kristiine linnaosas kortermaja juurde. Lennu korraldaja sõnul sundis erakorralisele maandumisele muutunud tuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles