Koolilaste jalgrattakasutus jätab soovida

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kontrollis noori jalgrattureid.
Politsei kontrollis noori jalgrattureid. Foto: Urmas Luik

Maakonna politsei on viimase kahe nädala jooksul kontrollinud koolide juures jalgrattureid ja tulemused pole olnud kiita.

Rakvere piirkonnavanem Kristi Fuchs rääkis, et kontrollreididel pöörati tähelepanu helkuritele, piduritele ning rattakellade olemasolule. Samuti vaadati üle kiivri kandmine ja rattaloa olemasolu.

Politseinikud käisid 11 koolis ning kontrollisid 340 jalgratturit. “Kahjuks peab tõdema, et vaatepilt jalgratta korrasoleku ja ohutuse koha pealt teeb nukraks,” sõnas Fuchs. Enam kui 70 protsenti kontrollitud jalgratastest olid seaduse mõistes puudulikud. Peamised rikkumised on helkurite ja rattakellade puudumine. Helkurid – ees valge ja taga punane ning kodarahelkurid – peavad rattal olema kogu aeg ning jalgrattatuli helkurit ei asenda. Ees valge ja taga punane töökorras tuli peavad jalgrattal olema, kui sõidetakse pimedas ja halva nähtavusega.

“Rattaid, millel vajalikud ohutuselemendid üldse puudusid, oli õnneks vähem,” jätkas Fuchs. “Rattakiivri kandmise kohta saab öelda, et suurem osa alla 16-aastaseid noori kandsid kinnirihmatud kiivrit.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles