Vinni noormees esindab Kanadas Eestit

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinni-Pajusti gümnaasiumi abiturient Tiit Vaino.
Vinni-Pajusti gümnaasiumi abiturient Tiit Vaino. Foto: Marianne Loorents

Vinni-Pajusti gümnaasiumi abiturient Tiit Vaino saavutas Põlvas toimunud üleriigilisel geograafiaolümpiaadil esimese koha.

Vaino valiti ka Kanadas toimuva rahvusvahelise olümpiaadi Eesti esindusse koos Tallinna reaalkooli õpilaste Markus Vaheri ja Andreas Musta ning Tallinna Õismäe gümnaasiumi õpilase Kaspar Klettenberiga. Sama võistkond koos Oliver Mõttuse ja Uku Konsapiga osaleb ka Baltimaade geograafiaolümpiaadil Lätis. Tiit Vainot juhendab õpetaja Siiri Seljama.

Geograafiaolümpiaadil Põlva koolis osales 102 õpilast 7.–12. klassist. Teooriavoorus lahendasid õpilased veebikeskkonnas testi. Maastikuvõistlusel näitasid noored oma oskusi mõõdistamises, vaatlemises ja kaardistamises nii looduses kui ka linnas. “Sel aastal oli üsna tihe võistlus esimese koha pärast,” lausus olümpiaadi žürii liige, Tartu ülikooli geograafia assistent Ülle Liiber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles