Repliik: meil ikka ummamuudu

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Herm.
Toomas Herm. Foto: Virumaa Teataja

Paljud teavad ansamblit Ummamuudu, kelle esikhitt algas sõnadega, et väljas külmetas ja taevast sadas lund. See laul tuli meelde, kui lugesin, et Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL) ei toeta tasuta ühistransporti.

Riigikogu majanduskomisjonile saadeti suisa kiri, mis oleks justkui hämamise õpikust maha viksitud. “Riigi doteeritavate rongiliinidega paralleelselt toimuv tasuta bussi­transport tähendaks raudteetranspordi ebavõrdset kohtlemist, vähendades rongisõitjate arvu,” väidetakse kirjas. Samuti on VIROL-i hinnangul puudu üsna palju uuringuid. Ei imestaks, kui nõutaks ka uuringut hobutranspordi mõjust kinokunstile.

Lugupeetavad, tasuta ühistransport jätab mitukümmend eurot nende inimeste rahakotti, kes seda vajavad. Kuid VIROL-i ametimehed näikse poes hinnasilte mitte vaatavat ja liinibussiga sõitsid viimati lapsepõlves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles