Virumaa laululapsed testisid hääli bändi saatel

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16–19-aastaste lauljate seas võitnud Regina Sundejeva pälvis ka eripreemia artistlikkuse eest.
16–19-aastaste lauljate seas võitnud Regina Sundejeva pälvis ka eripreemia artistlikkuse eest. Foto: Kaisa Nele Hendla

Lääne-Virumaa laste laulukonkurss “Virumaa laululaps 2018”, mis peeti Võsu rannaklubis MTÜ Kultuuriring eestvõttel, tõi kokku 52 esinejat. Võistlusel, mille korraldamise oli võtnud ette MTÜ Kultuuriring asutaja Elene Altmäe, oli osalejaid Rakverest, Kadrinast, Lehtsest, Sõmerult ja Võsult.

Elene Altmäele kui muusikaõpetajale ei mahtunud nimelt hinge, et ülevirumaalist laulukonkurssi polnud toimunud juba aastaid. Ta võttis oma südameasjaks see taaselustada ning on plaaninud lauluvõistlusest teha igaaastase konkursi, et laste solistiõppel oleks väljund ja laululapsed saaksid esinemiskogemuse.

Iga laps ja noor sai esitada oma laulu Moonaküla muusikaakadeemia lastelaulubändi või oma juhendaja saatel. “Konkurss on lapsele heaks võimaluseks esineda koos bändiga, mida enamikul laulukonkurssidel ei võimaldata,” rõhutas ta “Virumaa laululapse” eripära. Saatebändi kuulusid Tarmo Sillaots klahvpillidel, Peep-Hans Pihlak saksofonil ja basskitarril ning Eno Kollom trummidel. Lääne-Viru laululapsi kuulasid ja hindasid muusikud Arete Teemets, Ita-Riina Pedanik ja Sven Rannar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles