Elust enesest: Marten Kuningas protestis lauldes tselluloositehase vastu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Kuningas laulis Emajõe ketis.
Marten Kuningas laulis Emajõe ketis. Foto: Marianne Loorents

Eelmise laupäeva keskpäeval kogunesid inimesed Tartu südalinna, et avaldada meelt Emajõe lähedusse kavandatava tselluloositehase vastu. Emajõge hoidva ja kaitsva inimketi demonstratsioonil laulis teiste seas ka Käsmus elav Marten Kuningas.

Laulja sõnas, et ühines oma meelsuse näitamiseks. “Metsa raiutakse üha enam ja ma leian, et see on kallis vara, mida tuleb hoida. Ohus pole vaid mets, ikka suurem süsteem,” märkis Kuningas.

Kuigi meeleavalduse teema oli tõsine, sõnas laulja, et inimesed olid rõõmsad ja helges meeleolus. “Oldi ühe asja eest väljas. See on pretsedent, et inimesed püüavad oma meelsusega midagi ära hoida ja oma elukeskkonda kaitsta. See annab kindlustunde, et saame teha midagi koos. Pole nii, et kellelgi tuleb idee ja sõidame rahva arvamusest üle,” rääkis Kuningas, kes esitas meeleavaldusel kaks laulu. “Üks oli täiesti uus, selleks puhuks tehtud. Teine kandis nime “Kõik on kontrolli all”.” Kas tselluloositehase küsimuses ka nii on, ei osanud laulja öelda.

Vabaõhukontserdil esinesid ka Lenna Kuurmaa, Tõnis Mägi, Andres Kõpper, Winny Puhh ja teised artistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles