Keskpolügooni põleng laiutab 50 hektaril

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju kaitseväe keskpolügoonil.
Tulekahju kaitseväe keskpolügoonil. Foto: Päästeamet

Kaitseväe keskpolügoonil jätkuvalt kustutatav maastikupõleng levis laupäeval 50 hektarile ega ole hiljem enam laienenud.

"Endiselt jätkuvad kustutustööd reedel alanud keskpolügooni tulekahjul, tulekahju ei ole 50 hektarist suuremaks levinud," tviitis päästeamet pühapäeval.

Reedel kell 13.54 sai häirekeskus teate, et Kuusalu vallas Pala külas kaitseväe keskpolügoonil puhkes tulekahju ja on kuulda plahvatusi. Piirkonnast tuli häirekeskusele teateid tulekahju kohta väga palju, sest suitsusammas paistis kaugele. Tuli levis kiiresti, põles noorendik ja pinnas ning suits levis ümbruskonda.

Tuleluure tegemisel kasutati päästeameti drooni ja kustutustöödele kaasati nii kaitseväe lennuk kui ka vabatahtlikud päästjad, lisaks Lääne-Virumaa päästemeeskonnad ning kaitseväe tegevväelased koos päästetehnikaga.

Kui eelnevatel aastatel on kaitseväelased ise lahinglaskmiste käigus polügoonil suuri maastikupõlenguid põhjustanud, siis kaitseväe peastaabi kinnitusel reedel laskmisi ei toimunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles