Põleng kaitseväe keskpolügoonil on laienenud ligi 150 hektarile (10)

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlegu kustutamine keskpolügoonil.
Põlegu kustutamine keskpolügoonil. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Reede keskpäeval Harjumaal Pala külas kaitseväe keskpolügoonil puhkenud maastikupõleng on levinud ligi 150 hektarile.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja ütles BNS-ile, et pühapäevaõhtuse seisuga oli põleng Kuusalu vallas Pala külas kaitseväe harjutusväljal levinud 145 hektarile. Tulekahju kustutavad kahe-kolme komando päästjad ja vabatahtlikud. Viimased kustutavad tuld selleks rajatud ohututelt teedelt. Kustutustöödele on kaasatud ka kaitseväe lennuk.

Seni pole teada, millest tulekahju alguse sai. Kaitseväe peastaabi pressiesindaja kinnitas, et kaitseväelased reedel harjutusväljal laskmas ei käinud.

Reedel kell 13.54 sai häirekeskus teate, et Kuusalu vallas Pala külas kaitseväe keskpolügoonil on puhkenud tulekahju ja on kuulda plahvatusi. Piirkonnast tuli häirekeskusele teateid tulekahju kohta väga palju, sest suitsusammas paistis kaugele. Tuli läks edasi kiiresti, põles noorendik ja pinnas ning suits levis ümbruskonda.

Tuleluureks kasutati päästeameti drooni ja kustutustöödele kaasati kaitseväe lennuk ja ka vabatahtlikud päästjad, lisaks Lääne-Virumaa päästemeeskonnad ning kaitseväe tegevväelased koos päästetehnikaga.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles