Miljonilaudas nosivad Eesti õnnelikemad mullikad

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao Agro uus noorloomade laudakompleks on Eesti nüüdisaegseim. Ka loomade pidamise tingimused annavad seal enamikule teistele silmad ette.
Vao Agro uus noorloomade laudakompleks on Eesti nüüdisaegseim. Ka loomade pidamise tingimused annavad seal enamikule teistele silmad ette. Foto: Meelis Meilbaum

Väike-Maarja vallas Vao külas avati uhiuus, ligi poolele tuhandele noorloomale mõeldud laudakompleks koos selle kõrvale ehitatud Eesti suurima toimiva vedelsõnnikuhoidlaga.

Esimesena Eestis nii-öelda nullist üles ehitatud 476-kohaline moodne laudakompleks pakub ühtaegu paremaid töötingimusi 35-liikmelisele Vao Agro personalile kui ka eluaset laudas praegu kasvavale ligi neljasajale noorloomale.

Viimased saavad ventilatsioonisüsteemi ja leedvalgustitega varustatud laudas aedikutes vabalt ringi liikuda, süüa-juua või igale loomale spetsiaalselt mõeldud lamamisasemel puhata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles