Viru-Nigula valla koolides mõeldakse ühtse koolivormi kasutamisele

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru-Nigula valla tulevane koolivorm.
Viru-Nigula valla tulevane koolivorm. Foto: Marianne Loorents

Kahe aasta jagu on väikeses Vasta koolis kantud koolivormi. Sealse huvijuhi Krista Leppiku idee, mis on hästi vastu võetud, on läinud lendu. Nüüd plaanitakse koolivorm, mille kandmine pole kohustuslik, vaid soovituslik, viia sisse ka teistesse Viru-Nigula valla koolidesse. Praegu uuritaksegi, mis meelt ollakse Aseri koolis ja Kunda ühisgümnaasiumis koolivormi suhtes.

Viru-Nigula valla haridusjuht Merike Trumm ütles, et koolivorm oleks kõikides koolides ühesugune, vaid logo oleks erinev.

“Lastevanematega räägitakse asjad läbi. Kes soovib, see muretseb mingeid elemente, tellib koolivormi osade kaupa. Kõik võivad valida, kas ja kui palju nad soovivad kanda,” rääkis Trumm. Haridusjuht kinnitas, et meelestatus koolivormi suhtes on positiivne.

Poistel ja noormeestel on koolivormi komplektis vest, mille all käib pidulikumatel puhkudel pikkade varrukatega särk, tavalistel koolipäevadel lühikeste käistega T-särgi tüüpi särk. Tüdrukutel ja neidudel kuuluvad koolivormi kardigan ja pihikseelik. Aksessuaaride valikus on kikilips, tavaline lips, kaelarätik ja sall. Koolivormi kaunistavad Viru-Nigula kihelkonna rahvarõivaseeliku värvid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles