Seebikarpidest rong tõi kauaoodatud võidukarika

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinni-Pajusti õpilaste seebikarpidest rong.
Vinni-Pajusti õpilaste seebikarpidest rong. Foto: Mart Pitsner

Vinni-Pajusti gümnaasiumi tehnoloogiaringi õpilased võtsid läinud reedel oma seebikarpidega osa kahest Eestis korraldatavast seebikarbirallist: üks peeti Põlvas ja teine Kärdlas. Vinni-Pajusti õpilased triumfeerisid mõlemal võistlusel, Kärdlast tuldi tagasi koguni rändkarikaga.

Tehnoloogiaringi õpilaste Eesti vabariigi sajanda sünnipäeva auks valmistatud ajaloolisteks rongivaguniteks olid seebikarbid, mis võistluse tarbeks rongiks ühendati.

Juhendajate Mart Pitsneri ja Rein Leichteri näpunäidete järgi valmisid vabadussõja soomusrongi koosseisu kuulunud sõjavagun Wambola, loomavagun, millega eesti rahvast omal ajal külmale maale küüditati, piimavagun, millega kunagi idanaabritele põllumajandustoodangut transporditi, uusi tuuli toonud niinimetatud porgandiajastu esindaja ning liikuv tselluloositehas. Kogu selle killavoori ühendavaks nimeks oli Rail Baltica.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles