Keskpolügoon lõõmab reedest alates

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlengut aitab kustutada ka kaitseväe lennuk.
Põlengut aitab kustutada ka kaitseväe lennuk. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eelmisel reedel Lääne-Virumaa piiri ääres Kuusalu vallas Pala külas kaitseväe keskpolügoonil puhkenud põlengu kogupindala on 164 hektarit, kuid osa sellest on praeguseks kustutatud. Teisipäevaõhtuse seisuga põles veel umbes 30 hektarit.

Kustutustöödel osalevad meeskonnad riiklikest komandodest, vabatahtlikud, polügooni tuletõrjemeeskond, kaitseväe lennuk ning politsei- ja piirivalve kopter. Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul teevad kustutamise keeruliseks põlengualal asuvad lõhkekehad, mistõttu saavad päästjad turvalisuse huvides kustutada vaid radadel ja teedel.

Millest tulekahju alguse sai, ei ole veel teada. Kaitseväe peastaabi pressiesindaja kinnitas, et kaitsevägi ei korraldanud reedel harjutusväljal laskmisi.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul hävitas päästeameti demineerimiskeskuse Põhja-Eesti pommigrupp reedel keskpolügoonil lõhkekehi ning neid toetasid kaitseväe demineerijad.

Lõhati kaks korda ja sellest tulenevalt oli lähikonnas kuulda ka kaht plahvatust. Tööd lõpetati kell 12.

Demineerijad viibisid kohapeal ning jälgisid ala veel tund aega pärast töid, et välistada tulekollete tekkimist. Seetõttu ei saa tulekahjut tehtud töödega seostada.

Ka tulekahju ajal kuulsid inimesed lähikonnas plahvatusi, mis olid tingitud keskpolügoonil olevatest lõhkekehadest.

Päästeameti teatel on tule levikule kaasa aidanud valitsev kuivus ja amet kaalub suure tuleohuga aja väljakuulutamist kogu Eesti territooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles