Saksa koolijuhid tutvusid Rakveres hariduse digitaliseerimisega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere ametikooli esindajad ja Saksa delegatsiooni liikmed tähistasid kohtumist ühispildistamisega.
Rakvere ametikooli esindajad ja Saksa delegatsiooni liikmed tähistasid kohtumist ühispildistamisega. Foto: Rakvere Ametikool

Möödunud nädalal külastas Rakvere ametikooli kümme Schleswig-Holsteini liidumaa kutsekoolide juhti ja kaks Saksa haridusministeeriumi esindajat eesmärgiga tutvuda digitaliseerimisprotsessiga Eesti koolides.

Rakvere ametikooli direktor Kuno Rooba ja õppedirektor Raili Sirgmets tutvustasid külalistele koolis käigus olevaid infosüsteeme ja andmebaase ning selgitasid nende kasutamist ja olulisust kooli igapäevase töö planeerimisel ja tegemisel. Eri lahenduste paljusus tuli Saksa koolijuhtidele üllatusena, külalisi huvitas nende kasutamise maksumus koolile ja neid üllatas, et enamiku süsteemidest on koolile andnud riik tasuta kasutamiseks. Lisaks tunti huvi, kui palju aega nende rakendamine võtab ja mida kool sellest võitnud on.

Rakvere ametikooli direktor tõi välja paberihulga vähenemise ja administratiivse töö automatiseerumise ning lihtsustumise. Ta nentis, et muidugi oleks parem, kui andmebaasid ja süsteemid oleksid omavahel paremini seotud, kuid aja jooksul on andmevahetus järjest paranenud ja loodetavasti paraneb suhtlus eri süsteemide vahel veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles