Kadrinas tegutseb eliitkomando

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina vabatahtliku päästekomando meeskond saavutas Ida regiooni päästjatele korraldatud kutsemeisterlikkuse võistlusel oma kategoorias võidu.
Kadrina vabatahtliku päästekomando meeskond saavutas Ida regiooni päästjatele korraldatud kutsemeisterlikkuse võistlusel oma kategoorias võidu. Foto: Erakogu

Sisekaitseakadeemia Väike-Maarja õppekeskuse polügoonil peeti kolmapäeval Ida regiooni päästjate kutsemeisterlikkuse võistlust Eliitkomando, kus korralikku taset näitasid nii Lääne-Virumaa kutselised kui ka vabatahtlikud pritsumehed.

Kui kutselised pritsumehed on paremaid selgitanud isekeskis juba aastaid, siis edukaim vabatahtlike võistkond sõeluti välja esimest korda ajaloos. Tiitli võitsid nelja tiimi konkurentsis Kadrina vabatahtlikud päästjad, kelle koosseisu kuulusid elav legend Lembit Liiv ning noorema põlvkonna päästjad Erkki Aug, Raido Nagel ja “vabatahtlik kutseline” päästeametnik Jaak Kirsipuu. Viimane töötab küll põhikohaga Ida päästekeskuses, juhtides ennetusbüroo tööd, kuid panustab vabal ajal ka kodukoha Kadrina komando heasse käekäiku.

Ka kolm ülejäänud konkureerinud vabatahtlike võistkonda olid Lääne-Viru maakonnast. Teisele kohale tuli üllatuslikult Virumaa reservpäästerühma noortering juhendajate Jaak Janno ja Leili Kangiga, kolmas oli Aasukalda maa- ja merepäästekomando ja neljas Roe­la vabatahtlik päästekomando.

Kutseliste päästjate arvestuses saavutas Rakvere päästekomando meeskond Sillamäe järel kõrge teise koha, Jõhvi oli kolmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles