Karskusliit kutsub noori suvel karskust pidama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peagi lõpetavad paljud noored kooli, lõpupidu ei peaks aga saatma alkohol. Pilt on illustreeriv.
Peagi lõpetavad paljud noored kooli, lõpupidu ei peaks aga saatma alkohol. Pilt on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Karskusliit kutsub kampaaniaga "Selge peaga suvele vastu" karskust pidama ning meenutab noortele ja nende vanematele, kui olulised on praegused valikud tasakaaluka ja terve tuleviku loomisel.

Karskusliit märgib, et noorte järjest levinum karske eluviis on ülemaailmne ilming. 15–18-aastased on keskmiselt karskemad, kui olid nende vanemad samas vanuses. Paljudel algab aga sõltuvusainete kasutamine just 18. eluaastast ning samasse perioodi jääb paljude puhul kooli lõpetamine ja mitmed olulised elumuudatused.  

"Suve algus annab kõigile põhjust rõõmustada. Koolilapsed saavad nautida ka suvepuhkuse algust. Lõbutsemise keskel on oluline pidada meeles, et sõltuvusainetevaba lõpupeo suureks eduks on see, et siis võib rõõm jätkuda ka pärast peo lõppu. Häid põhjusi rõõmustamiseks ei maksa rikkuda sõltuvusainetega," ütles Eesti Karskusliidu esimees Lauri Beekmann. 

Kahetsusväärne fakt on see, et enamik alaealisi ikkagi eksperimenteerib sõltuvusainetega ja murettekitavalt suur hulk alaealisi joob ennast iga kuu ka purju. Lisaks on sõltuvusaineid kasutavatel noortel teiste noortega võrreldes perekonnas enam vaimse tervise ja majanduslikke probleeme, tõdes Beekmann.  

"Lapsevanematel lasub oluline vastutus noorte lõpu- ja muude suvepidude järelevalves. Noortel peab olema võimalus kasvada tasakaalustatud kasvukeskkonnas iseseisvasse ja vastutustundlikku ellu. Kõige olulisem on kanda hoolt meie noorte turvalisuse eest," ütles Beekmann.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles