Risti kasvamise ilu ja valu

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puu ja raua koosluse tunnetamiseks on vaja võtta aega ja olla üksi.
Puu ja raua koosluse tunnetamiseks on vaja võtta aega ja olla üksi. Foto: Raul Oreškin

Rakvere Kolmainu kirikus on avatud näitus “Risti kasvanud” – väljas on Ly Lestbergi suureformaadilised fotod.

Kunstnik Ly Lestberg ütles avamisel oma näitusele saateks: “Siin ei ole olulised üksnes minu tööd, vaid kogu ruumitervik. Kunstnik ongi pigem ruumi mõtestaja ja pingestaja, tema ametioskus peab andma ruumile uued rütmid, uued tajunüansid. Need pildid võiksid ideaalis tekitada rahutunnet, lepitust nii iseenda kui ka maailmaga.

Et teostega hinge rikastada, on vaja korraks argipäeva rutiinist välja astuda. Kõige parem on neid tunnetada, kui võtta aeg maha ja tulla üksinda kirikusse pikemaks. Ainult nii saab kiriku rahu kanduda nii piltidesse kui ka endasse. Sarja “Risti kasvanud” tööd olen pildistanud kolme kevade jooksul kodu lähedal Tallinna Siselinna kalmistul. Fookuses polnud siis mitte niivõrd seal kasvavate puude ilu, vaid nende võitlus oma eluõiguse eest, elujõud. Nagu inimestel, nii on ka igal puul oma saatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles