Venemaa avarustest Rakverre tulnud töökas mees on alati sadulas

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kojamees Mikhail Ivankov rassib nagu jõusaalis. Ratas peab lisaks temale vedama ka töövahendeid.
Kojamees Mikhail Ivankov rassib nagu jõusaalis. Ratas peab lisaks temale vedama ka töövahendeid. Foto: Meelis Meilbaum

Üks vanem mees sõidab mööda Rakveret. On varahommik, kõik kellad siin linnas löövad alles kolmandat öötundi. Enne veel kui päike tõuseb, on Mikhail Ivankov ratta seljas, ühes mitu tööriista. Sel Venemaal sündinud mehel on iga päev üks missioon – teha puhtaks kodulinn.

Turske mees ratta seljas manööverdab väga oskuslikult, mis siis, et tal on vedada ämbrid, harjad ja luuad. Kojamees Mikhail Ivankovi (64) töö oleks justkui välijõusaalis rassimine: füüsiline pingutus vaheldub rattasõiduga. Niimoodi tulebki vahepeal aeg maha pidurdada. Ettevaatlikult.

Usinal Mikhailil on tööpäevas hetki, mida ta armastab. Nii võib teda näha istumas Kroonikeskuse ees pingil. See on tema aeg. Sähvigu välk või möllaku tuisk, tal on komme teha siin peatus. Mõnikord vajab ratas pisukest putitamist või tuleb läbi mõelda, mida veel tarvis teha oleks. Või lihtsalt selleks, et niisama mõnusalt suitsu pahvida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles