Tom ohjab parkimist ja väntab ratast

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Aettik.
Toomas Aettik. Foto: Meelis Meilbaum

Esimene inimene, kellega Rakvere teatri etendustele tulijad kultuuritempli õuel tavaliselt kokku puutuvad, on teatri kauaaegne liikluskorraldaja Toomas Aettik või lihtsalt Väike Tom, nagu teda lühikese kasvu tõttu kutsutakse.

Enamik neist hoovile vurajatest ei tea, et Tomi põhiliseks sõiduvahendiks on jalgratas. Sellega läbib ta iga päev üle kümne kilomeetri. Et aastas veedab Tom sadulas kaheksa-üheksa kuud, koguneb kilometraaži üsna korralikult. “Septembris pean tavaliselt rattale uue keti ostma,” nendib ta ja lisab, et vahetada on aeg-ajalt tarvis teisigi osi.

Tom märgib, et rattasõit on elustiil, kuigi mingiks eriliseks rattafänniks ta ennast ei pea. “Lihtsalt kulgen, sest jalgsi igale poole ei jõua,” lisab mees. Tõe huvides tuleb siiski mainida, et Tom on aegade jooksul taltsutanud ka tsiklit ja lisaks kuulub tema masinaparki auto, millega saab vajadusel katta pikemaid vahemaid. Näiteks minna reisima – selline plaan on tehtud eesootavaks suveks. Üks mõnus trett lõunanaabrite juurde Lätti ja Leetu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles