Tasuta bussisõit võib olla ebaseaduslik

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguse seisuga ei saa 1. juulist, mil tasuta maakondlik ühistransport kehtima peaks hakkama, Rakvere bussijaamast tasuta siiski kuhugi sõita.
Praeguse seisuga ei saa 1. juulist, mil tasuta maakondlik ühistransport kehtima peaks hakkama, Rakvere bussijaamast tasuta siiski kuhugi sõita. Foto: Marianne Loorents

“Tasuta asju ei ole olemas,” põhjendas Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum, miks Lääne-Virumaale vastupidi esialgsele kavale tasuta ühistransporti ei tule.

Sama meelt on ka Harju-, Rap­la- ja Pärnumaa omavalitsusjuhid, Viljandimaal ei ole otsust veel langetatud. Ülejäänud maakondades on aga otsustatud maakonnaliinidel tasuta sõit kehtestada.

Einar Vallbaum lausus, et raha ei ole riigikassasse juurde tulnud ning tasuta bussiliikluseks mõeldud raha on lihtsalt mujalt ära võetud. “Ministeerium ei suuda meile vastata, kust raha on ära võetud, teederaha on riik näiteks omavalitsustele miljoni võlgu,” kõneles omavalitsusliidu juht. Ta nentis, et ennekõike tuleks teha korda teed ja kehtestada korralikud sõiduplaanid, mitte lasta pooltühjadel bussidel auklikel teedel tasuta vurada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles