Rahvusmeeskond tahab kodupubliku toel kindlustada Kuldliiga finaalturniiri koha

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas pigem toetame omasid või alavääristame ja peame vihakõnesid?
Kas pigem toetame omasid või alavääristame ja peame vihakõnesid? Foto: Meelis Meilbaum

Eesti võrkpalli rahvusmeeskond peab kolmapäeval viimase alagrupimängu Euroopa Kuldliigas, kui Rakveres võõrustatakse õhtul Slovakkiat. Mängu näeb otsepildis Kanal 12 ja Postimehe vahendusel.

Naiste koondis kindlustas Euroopa Hõbeliigas edasipääsu finaalturniirile juba pühapäevase 3:1 võiduga Šveitsi üle ja homne kohtumine Kosovoga enam midagi ei määra.

Naiste koondise peatreener Andrei Ojamets loodab Kosovo vastu põhimängijatele rohkem puhkust anda. "Üks eesmärk sai täidetud ja nüüd tahan, et kõik saaksid mängurõõmu tunda. Teiseks on finaalturniirile mõeldes oluline, et kõik oleksid mingi mängutunnetuse juba varem kätte saanud," sõnas juhendaja. "Oluline on, et need, kes seni on suurt koormust kandnud, saaksid ka veidi puhata," lisas Ojamets.

Eesti naiskond on A-alagrupis teisel kohal, kuue mänguga oleme kogunud 11 punkti. Rootsil on liidrina 12 punkti, Šveitsil 7 punkti ja Kosovol punktiarve avamata.

 Naiskonna koosseis mänguks Kosovoga: Ingrid Kiisk, Hanna Pajula, Nette Peit, Eliisa Peit, Eliise Hollas, Marje Rosenblatt, Kaisa Bahmatsev, Kristi Nõlvak, Julija Mõnnakmäe, Anu Ennok, Kristiine Miilen, Liis Kullerkann, Kertu Laak, Kristel Moor.

Rahvusmeeskond kaotas viimase mängu võõrsil Belgiale 0:3, ent hoiab A-alagrupis 12 punktiga jätkuvalt esikohta. Belgial on teisena 11, Slovakkial kolmandana 4 ja Rootsil 3 punkti. 13.-14. juunil Tšehhis toimuvale finaalturniirile pääseb alagrupi võitja.

 Eesti koondise kapten Kert Toobal ütles olulise mängu eel, et meeskonna jaoks on eesmärk selge. „Panused on teada, Slovakkial pole enam midagi mängus, meid viib 3:0 või 3:1 võit finaalturniirile. Slovakkia saab pingevabalt tegutseda ja võtab ilmselt riske. Tulemus sõltub aga eelkõige meie enda tegutsemisest ja tahame kodupubliku ees loomulikult hea esituse teha,“ kommenteeris Toobal.  Eesti 3:0 või 3:1 võidu puhul ei sõltu meie edasipääs enam Belgia ja Rootsi kohtumise tulemusest.

Eesti koondise koosseis mänguks Slovakkiaga: Kert Toobal, Markkus Keel, Renee Teppan, Oliver Venno, Henri Treial, Mart Naaber, Andri Aganits, Timo Tammemaa, Karli Allik, Robert Täht, Kristo Kollo, Rauno Tamme, Rait Rikberg, Silver Maar.

Mäng hakkab õhtul kell 20.

Alagruppides mängitakse kõigiga läbi kodus-võõrsil süsteemis ja kolme alagrupi võitjad ning finaalturniiri korraldaja pääsevad finaalturniirile, kust pääseb omakorda kaks paremat meeskonda üleminekumängudele, et võidelda ühe koha eest uue nimega Maailmaliigasse: FIVB Volleyball Nations League´i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles