Kõrgemäe nõlval valitseb pikemat aega vaikus

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrmas asuval Kõrgemäe nõlval tehti suuremaid mullatöid viimati kuus aastat tagasi.
Tõrmas asuval Kõrgemäe nõlval tehti suuremaid mullatöid viimati kuus aastat tagasi. Foto: Marianne Loorents

Rakvere linna servas Tõrmas asuv kunagi väga populaarne Kõrgemäe suusanõlv, kus on ikka armastatud talverõõme nautida ja kelgutamas käia, ootab paremaid aegu. Lisaks aeg-ajalt suusanõlva ümbruses kulgevatele maastikuratta- ja orienteerumisvõistlustele pole viimastel aastatel suuremat askeldamist Kõrgemäel märgatud.

“Detailplaneeringut on tutvustatud, kuid rohkem ei ole kuulda olnud kippu ega kõppu. Ma ei ole väga optimist, aga see on minu isiklik arvamus,” lausus Rakvere vallavolikogu esimees Peep Vassiljev Kõrgemäe suusanõlva tulevikku kommenteerides. “Kiviõli on ikkagi suhteliselt lähedal ja kõik jälgivad Kiviõli [seikluskeskuse] arengut. Pealegi on vahemaad väikesed ning selle valdkonna harrastajad moodustavad meie elanikkonnast suhteliselt väikese hulga,” kõneles ta. “Meil pole siin Alpid, kuhu Euroopast tulla tahetakse.”

Vassiljevi sõnul ei näe ta sisu ka mõttel, et Rakvere vald üksi võiks võtta suusamäe arendamise enda vedada. “Tarbijaid oleks ühest teisest omavalitsusest ilmselt rohkem kui meie vallast, aga seda teist omavalitsust on väga raske asjast huvituma panna. Selles mõttes on see vana teema,” lisas Peep Vassiljev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles