Kas kasta ise kannuga või paigaldada taimedele niisutussüsteem?

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbeaeda rajades on võimalik imbvoolikud paigaldada ka peenardesse, et kastmist mugavamaks ja optimaalsemaks muuta.
Tarbeaeda rajades on võimalik imbvoolikud paigaldada ka peenardesse, et kastmist mugavamaks ja optimaalsemaks muuta. Foto: Seidi Küttis

Viimaste nädalate ilm on tähendanud aiapidajatele oma kasvandike väsimatut kastmist. Lihtsam on olnud nendel, kes paigaldanud mulla sisse või peale kastmissüsteemi.

Männiniidu aiandi perenaine Katrin Valler ütleb, et nemad kastavad oma taimi kaevuveega vooliku abil. “Kui on kuum periood, siis ei ole mõtet hommikuti kasta – vesi aurustub kohe. Tasub kasta õhtuti. Ja näiteks tomateid kastes jälgida, et vesi ei läheks lehtedele,” soovitab ta.

Valler on täheldanud, et väga kuumade ilmadega võib ülemäärase kastmisega liiga teha oma rõdukasti- ja amplitaimedele, eriti neile, mis tumedas potis. “Võib kergesti juhtuda, et päikese käes ülekastetud mullas olevad juured lähevad taimedel lihtsalt hauduma,” tõdeb ta ja annab nõu oma iluamplid kuumematel päevadel varju sättida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles