Kiri: võõrtööjõu kaasamine olgu korrektne

, Rakvere politseijaoskonna juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiri lugejalt.
Kiri lugejalt. Foto: Kamilla Selina Lepik

Mai lõpus, 28. kuupäeval kontrollisid PPA Ida prefektuuri ametnikud Lääne-Virumaa ettevõtetes võõrtööjõu olemasolu ja tegevuse vastavust kehtivatele õigusnormidele. Kokku tuvastati üheksa rikkumist.

Järelevalve käigus kontrolliti 35 ettevõtet ning 11 ehitusobjekti, kus töötas ühtekokku 20 välismaalast.

Paraku ei olnud neljal töötajal nõutav dokumentatsioon korras, nende suhtes alustati kokku kaheksa menetlust ning nad peavad ette antud tähtaja jooksul Eestist lahkuma. Igal tööandjal on kohustus tagada, et kõikide välisriigist saabunud töötajate dokumendid oleksid korras, ning nende töötamine peab olema politsei- ja piirivalveametis registreeritud. Samas võib tööandja eksida teadmatusest või hooletusest, olles kindel, et kõik on korras. Igale rikkumisele ei pruugi järgneda karistust, seda juhul, kui menetluse käigus tuvastatakse, et rikkumist ei olnud või siis on menetluse kulg täitnud oma eesmärki ning rikkuja on oma veast aru saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles