Teeliste kirikud kutsuvad uksest sisse astuma

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsmu kirik on üks 450st Eesti pühakojast, mis teelistele avatud.
Käsmu kirik on üks 450st Eesti pühakojast, mis teelistele avatud. Foto: Marianne Loroents

Uut suvehooaega alustab Eesti Kirikute Nõukogu kultuuriturismi algatus “Teeliste kirikud”, mille eesmärk on tutvustada nii kohalikele reisihuvilistele kui ka Eestit külastavatele turistidele suvel pikemalt avatud kauneid ning paljuski unikaalseid Eesti sakraalhooneid: kirikuid, kabeleid, palvemaju ja kloostreid.

Teiste seas on projektiga üle kümne aasta tagasi liitunud EELK Käsmu kirik, mille uksed on avatud iga päev hommikul kella kaheksast õhtul kella kaheksani. Koguduse õpetaja Urmas Karileet märkis, et väga paljud Käsmu külalised astuvad ka kirikusse sisse ja annavad hiljem rikkalikult positiivset tagasisidet. “Käsmu kirik on osa siinsest kultuuriloost, selle on ehitanud ja korras hoidnud kohalikud inimesed. Paljud kasutavad võimalust sisse astuda, kes soovib niisama jalga puhata, kes tahab rääkida,” kõneles õpetaja Karileet.

“Teeliste kirikute” trükiseid-reisijuhte jagatakse algatusega liitunud kirikutes ja kohalikes turismiinfokeskustes. Trükisest leiab 450 pühakoja eesti- ja ingliskeelse lühitutvustuse, kirikute kontaktandmed, jumalateenistuste ajad, ülevaate saab kirikutega seotud majutuspaikadest. Samuti on lisatud märge, millistesse pühakodadesse pääseb ratastooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles