Pojad täitsid isa unistuse

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vennad Janek (vasakul) ja Janno Jõe Vabriku tänava stiilse majutusasutuse uksel.
Vennad Janek (vasakul) ja Janno Jõe Vabriku tänava stiilse majutusasutuse uksel. Foto: Meelis Meilbaum

Vennad Janno ja Janek Jõe viisid täide oma isa ammuse unistuse ning restaureerisid stiilseks majutuskohaks Rakvere ühe vanima puitelamu.

Endine Rakvere linnapea Matti Jõe oli muidu tõsine ja tasane mees, aga alati, kui ta oma Vabriku tänava majast rääkis, läksid ta silmad kirglikult põlema. Neli aastat tagasi Rakvere linna päevade aegu, veel enne tema ootamatut surma näitas ta sõpradele uhkusega paarisaja aasta vanust restaureeritud originaalust ning oma kätega meisterdatud põrandalaudadest kõrtsipinke. Vana mõisamajaga seotud plaane tekkis igasuguseid, üks oli aga kindel – see hoone tuleb linnarahva ja külaliste rõõmuks taastada. Suur töö ootas ees.

Umbes kolm aastat tagasi haarasidki Matti pojad Janno ja Janek tarval sarvist ning hakkasid kadunud isa unistust teoks tegema. Kolm aastat kõva madistamist – ning läinud nädalast võis kolme apartemendiga majutusasutuse avada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles