Rakvere valmistub rattamaratoniks

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere rattamaraton.
Rakvere rattamaraton. Foto: Marianne Loorents

Pühapäeval peetakse Rakveres järjekordne traditsiooniline maastikurattamaraton, mis meelitab kohale sadu aktiivset eluviisi kõrgelt hindavaid spordisõpru. Distantse on ka tänavu kaks: 47-kilomeetrine põhidistants julgematele ning 20 kilomeetrit pikk matkadistants nautlejatele, lisaks on kavas lastesõidud kuni kümneaastastele.

“Kõikidel soovijatel on võimalik radu iseseisvalt avastada. Võin öelda, et radikaalseid muudatusi me ei teinud, kuid mõned uuendused siiski võrreldes eelmise aastaga on. Rakvere rattamaraton on üldjuhul Jõelähtme kõrval üks tehnilisemaid, tõusumeetreid küll üleliia pole, kuid päris tasasel maal uhada ei saa,” ütles Rakvere rattamaratoni korraldaja Vahur Leemets.

“Raskus on mitme otsaga asi. Lastesõidud on meil mõeldud kuni kümneaastastele, sest vanemad saavad tegelikult edukalt noorte- ja matkadistantsil hakkama. Tuleb võtta rahulikult, mitte kihutada ja tehnilisematel kohtadel ettevaatlik olla. Rajal pole mitte ühtegi lõiku, kus oleks ohtlik kõndida, seega kui mõnel tõusul või laskumisel tunneb keegi end ebakindlalt, siis võib pedaalimise katkestada ning ratta kõrval veidi kõndida,” soovitas korraldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles