Politsei uurib Rakvere lihakombinaadi juhtide heldeid boonuslepinguid

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Soorm (vasakul) ja Mati Tuvi.
Teet Soorm (vasakul) ja Mati Tuvi. Foto: Sander Ilvest

Keskkriminaalpolitsei murrab pead, kas AS-i HKScan Estonia endised juhid Teet Soorm ja Mati Tuvi võisid omastada 400 000 või 1,3 miljonit eurot, samas kui Soormi ja Tuvi versiooni kohaselt teenisid nad kõnealused 1,3 miljonit eurot Rakvere lihakombinaadi eesotsas täiesti seaduslikult, kirjutab Eesti Ekspress.

Nimelt andis tööandjaga sõlmitud boonusleping neile õiguse saada kahe peale kümme protsenti sigu kasvatava AS-i Rakvere Farmid majandusaasta kasumist. Politseil on praegu kontrollimisel kaks vastandlikku versiooni.

Neist esimese kohaselt on boonusleping võltsing. Seni pole suudetud leida ühtegi firma nõukogu otsust, mis kinnitaks helde boonuslepingu sõlmimist.

Teine uurimisversioon lähtub sellest, et boonuslepingud on seaduslikud. Uurimist kureeriv abiprokurör Hendrik Kaing aga leiab, et ka sel juhul maksti Soormile ja Tuvile välja 400 000 eurot rohkem, kui boonuslepingud ette nägid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles