Kiri: kartograafia “Käsmu valla”* moodi ehk Kas 2 + 2 = 5?

Virko Sirkel
, Käsmu lahe kalur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiri lugejalt.
Kiri lugejalt. Foto: Kamilla Selina Lepik

Praeguseks Käsmu sadama detailplaneeringu ümber kujunenud olukord on kahtlaselt sarnane ühe Eestis levinud sündroomiga, mille põhisümptomid on ametikoha, võimu ja usalduse kuritarvitamine. Nii et kas tänases Eestis juba kehtib tehe 2 + 2 = 5?

Kes on vähegi kooliharidust saanud, peaks mõistma, et Tallinna, Muuga ja Kakumäe laht ei ole mitte Eru-Käsmu laht. Samuti ei tohiks kellelgi olla raskuseid pealkirjas toodud matemaatilise tehte vääraks tunnistamisega. Häda on selles, et nimetatud lahtede segiajamine on lihtsa stiilinäitena juba üle nelja aasta kuulunud Käsmu sadama detailplaneeringu keskkonnamõju hindamise puuduliku aruande juurde. Igasugused tähelepanu juhtimised selle detailplaneeringu ja aruande puudulikkusele on päädinud ametkondade ja kohaliku võimu ignoreeriva ringkaitse moodustamisega.

Nüüdne Haljala vallavalitsus on oma kinnitava aktiga tunnistanud aruande koos selle valede joonistega õigeks. Sama on teinud ka enamik vallavolinikest ja see ütleb nii mõndagi valla juhtkonna suhtumise kohta. Nagu öeldakse, on kommentaarid siin liigsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles