Tuge vajavaid lapsi on üha enam

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spetsialistide kinnitusel on suureks plussiks, kui lapse erivajadus suudetakse kindlaks teha juba lasteaias.
Spetsialistide kinnitusel on suureks plussiks, kui lapse erivajadus suudetakse kindlaks teha juba lasteaias. Foto: Kristjan Teedema

Kuigi esimesel septembril avatakse Rakvere koolide 1. klassid samas mahus nagu varem, tunnistavad koolijuhid, et täiendava toe vajadusega laste hulk üha suureneb.

Rakvere gümnaasiumis ja reaalgümnaasiumis avatakse kolm esimest klassi, põhikoolis üks klass. Lisaks avatakse põhikoolis klass erituge vajavatele õpilastele ning reaalgümnaasiumis ja gümnaasiumis klass tõhustatud toe vajadusega õpilastele. Rakvere gümnaasiumi direktor Aivar Part rääkis, et linna korraldusel on erivajadustega õpilaste klass gümnaasiumis ja reaalgümnaasiumis avatud vaheldumisi üle aasta, sel aastal aga on aga vajadus avada klass mõlemas koolis.

Part ei osanud praegu konkreetselt öelda, kui suur on gümnaasiumisse tulevate erivajadustega õpilaste arv, sest Rajaleidja alles töötab ning kõikidel lastel ei ole veel otsust käes. “Nimekirju vaadates on neid aga palju,” märkis koolijuht ja lisas, et kui maikuus tuli linnalt otsus avada tõhustatud toega klass gümnaasiumis, ei olnud koolil aega raisata ning tuli leida spetsialist. Õpilaste piirarv eriliste laste klassis on tosin õpilast, praeguseks on koolijuht kohtunud juba kuue lapse vanemaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles