Piiriäärne väikelinn paljastab kaks palet

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Kuznetsova koduväravast on sadamasse loetud sammud. Vee lähedust ta naudib, kuigi merevett peab ta enamiku ajast liiga külmaks, et ujumas käia.
Tatjana Kuznetsova koduväravast on sadamasse loetud sammud. Vee lähedust ta naudib, kuigi merevett peab ta enamiku ajast liiga külmaks, et ujumas käia. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tänavu 145. sünnipäeva tähistavas Narva-Jõesuu kuurordis, mis kilomeetreid pika heleda liivaranna ja lopsakate männimetsade tõttu kujunes Vene tsaari õukonna ja jõukate venelaste seas populaarseks puhkepaigaks ning oma hiigelaegadel ristiti koguni põhjamaade Rivieraks, kohtab praegu kahte eriilmelist maailma.

Pisut luksuslikku, puhkusemeeleolust kantud nautlevat elustiili esindavad tänapäeval Narva-Jõesuu spaa ja sanatoorium, Meresuu spaa, Liivaranna spaa ning spaa Noorus, mille juures seisvad autod on üle ühe Venemaa föderatsiooni numbrimärgiga. Vene turist, keda tema emakeeles kõnetatakse, pole kuhugi kadunud. Samas on lisandunud külastajad Soomest, Lätist, Leedust, Poolast.

Enne kui lähed Pariisi, käi ära Nuustakul. Virumaa Teataja viib oma lugejad tänavu suvel naabritele külla. Suvesarja esimeses osas külastame Narva-Jõesuud Ida-Virumaal.
Enne kui lähed Pariisi, käi ära Nuustakul. Virumaa Teataja viib oma lugejad tänavu suvel naabritele külla. Suvesarja esimeses osas külastame Narva-Jõesuud Ida-Virumaal. Foto: Kaart
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles