Sõprusvaldu hoiavad kultuurisidemed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algusaegadel ülipopulaarsed naisekandmise võistlused aitasid aastate eest liita sõpradeks Väike-Maarja ja Sonkajärvi valla.
Algusaegadel ülipopulaarsed naisekandmise võistlused aitasid aastate eest liita sõpradeks Väike-Maarja ja Sonkajärvi valla. Foto: Tairo Lutter

Lääne-Viru omavalitsusjuhid tunnistavad, et ehkki piiritaguste linnade ja valdadega hoitakse suuremal või vähemal määral kontakti, piirdub suhtlus enamasti üksteise kultuuriürituste külastamisega. Ühisosa on ka hariduses ja ettevõtluses.

Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum väisas kevadel Moldovat ja Lätit ning koges seal külalislahkust. Esimesega heade suhete hoidmine on olnud talle eriti südamelähedane: riik on tunnustanud Vall­baumi aukonsuli tiitliga. Ühtlasi on Moldova Criuleni maakond esimene, kellega Vallbaum vallavanemana vähem kui kuu aja pärast enne Kunda merepäevade algust koostöölepingu allkirjastab.

Nelja sõprusvallaga Viru-Nigula valla juht ütles, et otsest materiaalset kasu sõprusvaldadest pole. “Neil on meilt rohkem õppida, eriti just IT-alaselt. Kahasse saame kirjutada europrojekte ning suheldud saab kultuuri ja hariduse teemadel,” loetles Vallbaum puutepunkte ja lisas, et kui kogu talve kultuurimajas harjutada tantsu-laulu ja esinemisvõimalust ei teki, teeb see taidlejad kurvaks. “Sel juhul kaob asja mõte, aga kui saad sõita, siis mitte,” ütles Vallbaum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles