Iirlasi ja eestlasi seob meelelaad

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RT vestleb ja rahvas kuulab, jutuks on Iirimaa ja Eesti.
RT vestleb ja rahvas kuulab, jutuks on Iirimaa ja Eesti. Foto: Helen Solovjev/Rakvere Teater

Rakvere teatri iiri suve tuules võeti sarjas “RT vestleb” jutuks iirlaste ja eestlaste ühisjooned ning otsiti vastust küsimusele, miks eestlased jooksevad tormi iiri näitemängudele.

Suvel, mil Rakvere teatri mängukavas on kaks iiri lugu – “Viimane võllamees” ja “Lõikuspeo tantsud” –, astusid sarjas “RT vestleb” ühepäevakohviku Võllamehe Lõikuspidu lävel publiku ja Erni Kase küsimuste ette Iiri-lembuse poolest tuntud lavastaja Üllar Saaremäe ning eesti-iiri loovisikutest abielupaar Kärt ja Brian Devaney. Vestlus käis vaheldumisi eesti ja inglise keeles.

“Minu nimi on Brian. Ma tulen Iirimaalt, olen näitleja ja multiinstrumentalist ning ettevõtja. Kärt on minu ilus abikaasa. Kaks laps – poisid,” tutvustas Brian Devaney selges eesti keeles. Kärt Devaney lisas, et on ajakirjanik, kirglik lugeja ja teatrihuviline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles