Estonian Cell kolmekordistas kasumi

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Cell.
Estonian Cell. Foto: Marianne Loorents

Haavamassitootja Estonian Cell kolmekordistas mullu oma puhaskasumi 10,9 miljoni euroni ning ettevõtte müügitulu kasvas samal ajal 9,3 protsenti 80,7 miljoni euroni.

"Ettevõtte jaoks oli 2017. aasta edukas — püstitati uus käibe rekord. Ettevõte on teinud viimastel aastatel jõupingutusi, et toota kõrgema lisandvaärtusega puitmassi. Pingutused kandsid 2017. aastal vilja ja kombinatsioonis puitmassi hinnatõusuga maailmaturul, toetatuna soodsate valuutakursi arengute ning oskusliku müügitööga, kasvas müügikäive enam kui 9 protsenti ehk 6,9 miljoni euro võrra," märkis Estonian Celli juhatus eelmise majandusaasta aruandes.

Kui ettevõtte tulud kasvasid mullu ligi 7 miljoni euro võrra, siis kulud oluliselt ei muutunud, Estonian Celli ärikasum suurenes 7,1 miljoni euro võrra 11,2 miljoni euroni ning puhaskasum 7,4 miljoni euro võrra 10,9 miljoni euroni. Varasematel aastatel kogunenud kahjum vähenes seega mullu 5,3 miljonile eurole.

"Aasta Iõpupäevil tabas ettevõtet ootamatu tagasilöök infoga süvamere väljalasu toru purunemisest enam kui 0,8 kilomeetri kaugusel kaldast. Vaatamata purunenud kohtade arvule usume, et süvamere väljalasu toru lekked ei ole keskkonnale ohtlikud, kuna merre jöuab keskkonnaloa nöuetele vastav puhastatud heitvesi," märkis juhatus.

"Vastuseks 2017. aasta lõpus toimunud arengutele elektriaktsiisi alandamiseks 2018. aastast on ettevõtte omanik andnud nõukogule ja juhatusele volitused astuda ettevõtte poolt esimene samm ja taas alustada peaaegu 17 miljoni eurose investeeringuteprogrammi ettevalmistust 2018. aastal. Programm koosneb erinevatest seadmetest tehase pudelikaelte likvideerimisse ja veepuhastuse laiendusse, mis samm-sammult planeeritakse käivitada 2018. ja 2019. aastal," lisas juhatus.

Suurim müügiturg oli Estonian Cellile Saksamaa, kuhu müüdud toodangu väärtus vähenes aastaga 5,4 protsenti 14,9 miljonile eurole, müük Indiasse suurenes 2 protsenti 14,8 miljoni euroni, müük Itaaliasse suurenes 9,5 protsenti 14,3 miljoni euroni ning müük Prantsusmaale suurenes 22,9 protsenti 12,3 miljoni euroni.

Kundas asuv Estonian Celli haavapuitmassitehas alustas tootmist 2006. aastal. Tegu on kahe viimase aastakümne ühe suurima Eestisse tehtud välisinvesteeringuga rajamismaksumuses 153 miljonit eurot. Kokku on investeeritud 176 miljonit eurot. Ettevõte toodab kemi-termo-mehaanilist haava puitmassi. (BNS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles