Taanlased korraldasid suurjuubeli peaproovi

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva lõpuks tuul veidi leebus ning Dannebrog sai langevarjuri abil taevast alla langeda ja lipuvärvides suursaadik Kristina Miskowiak Beckvard selle vastu võtta.
Päeva lõpuks tuul veidi leebus ning Dannebrog sai langevarjuri abil taevast alla langeda ja lipuvärvides suursaadik Kristina Miskowiak Beckvard selle vastu võtta. Foto: Marina Loštšina

15. juunil tähistatakse Taanis Taani lipu päeva, tänavu korraldasid Eestis teenivad Taani sõjaväelased sel puhul Tapal suure perepäeva. Järgmisel suvel saab Taani lipp Dannebrog 800-aastaseks.

Taani suursaadik Kristina Miskowiak Beckvard ütles, et Taanis lipupäeva küll suurte pidudega ei tähistata, kuid tähtis püha on see siiski. “Taani inimesed armastavad oma lippu ja seda kasutatakse kogu aeg ja igal pool, isegi matustel ja jõulupuu kaunistusena,” kõneles suursaadik.

Legend räägib, et kui Taani väed 15. juunil 1219. aastal Tallinna piirasid, olid nad suures lahingus eestlastega alla jäämas, kui ühtäkki langes taevast punane valge ristiga lipp, mis neile uut võitlusindu andis ja lahingu taanlaste võiduni viis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles