Iga hinnaga vapiürituste tegemise aeg on ümber

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõni aasta tagasi populaarsust kogunud tünnisõiduvõistlused võivad MTÜ Kodukant Porkuni eesvõttel tagasi Porkuni järvele tulla.
Mõni aasta tagasi populaarsust kogunud tünnisõiduvõistlused võivad MTÜ Kodukant Porkuni eesvõttel tagasi Porkuni järvele tulla. Foto: Tairo Lutter

Omavalitsused vaagivad, milliste suursündmustega oma kanti paremini tutvustada, meelitada kohale turiste, pakkuda meelelahutust kohalikele ning väikest teenimisvõimalust kauplejatele.

Ühed võtavad eeskuju naabritelt, teised leiutavad ise, kuid kas see vaev väärib üldse küünlaid? Ehk oleks lihtsam oodata õiget aega ja tegijaid ning loota asjaolude soodsale kokkusattumisele.

Rahvast kokku toonud ettevõtmisi on aegade jooksul jagunud Lääne-Viru maakonna eri nurkadesse. Meenutagem: 1986. aastal Palmses alguse saanud, hiljem Vihulas ja Jänedal peetud pärimuskultuuri festival Viru Säru, Baltikumi suurim talvine rokifestival Green Christmas, kolm korda peetud meeste tantsupidu ja sama palju kordi teoks saanud punklaulupidu Rakveres, loendamatud naisekandmisvõistlused Väike-Maarjas, tünnisõidud Porkunis, lambafestival Sõmerul, Lääne-Viru teedel sõidetud Viru ralli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles