Muudeti kellegi maailma: Aqva läks 10. sünnipäeva puhul külla

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas kõik on fotol? Iga sünnipäeva vahvaim osa on ühisfoto. See sündis ka Haapsalus.
Kas kõik on fotol? Iga sünnipäeva vahvaim osa on ühisfoto. See sündis ka Haapsalus. Foto: Aqva

Kui üks maja saab kümneaastaseks, tekib sealsetel töötajatel mänguline mõte. Sünnipäevalaps läheb hoopis ise külla. Nimelt laps, sest Aqva Hotel & Spa tähistas maikuus 10. sünnipäeva. Juba. Sel puhul võeti tort ja kingitused ühes ja tutvustati kodust kaugel, kus elab sünnipäevalaps.

Kümme aastat, kümme linna – just nii, Jõhvist Võruni ja Põlvast Pärnuni on inimesed külla palutud. Kes on Aqva sünnipäevalised? Vanad spaahundid? Need, kes pole iial helesinisesse basseinivette sulpsatanud? Palun väga, vähemalt pool tõde selgub magusalaua ääres. Spaalinnades Haapsalus ja Kuressaares. Maikuu keskpaigas.

Tunni pärast on keskpäev – niimoodi näitab kell Haapsalus. Auväärse keskaegse piiskopilinnuse ees muruplatsil on vaikus, keset peatänavat jalutavad üksikud inimesed. Kohvikutes naudivad mitmekihilisi beseekooke turistid, kohvilõhn hajub kaugustesse. “Kas läheb kiireks?” uurib Aqva juht Roman Kusma töötajatelt. Ei usu! Aqva kuraditosin inimest hakkavad asju välja võtma. Elurütm muutub: juba puhutakse täis õhupalle, lauad saavad kokku, kuskilt ilmuvad välja Birgit Sarrapi naeratusega ajakirjad, siin on sussid ja kinkekaardid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles