Annetatud arvutid aitavad digioskusi arendada

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Muuga ja annetatavad arvutid.
Priit Muuga ja annetatavad arvutid. Foto: Marianne Loorents

Eile andsid Swedbank, Tieto Estonia ja Vaata Maailma projekti “Uus algus” raames Rakvere vallamajas maakonna omavalitsustele, asutustele ja mittetulundusühingutele annetusena üle 59 Swedbankis kasutusel olnud töökorras Lenovo äriklassi arvuti, et arendada ennekõike noorte ja eakate digioskusi.

IT-firma Tieto Estonia äriarendusjuht Priit Muuga rääkis, et nende ettevõte tegutseb üle Eesti. “Näeme, et infotehnoloogia valdkonnas on käärid väiksemate ja suuremate omavalitsuste vahel päris suured,” sõnas ta.

Muuga ütles, et esimest korda tekkis tal mõte kasutatud korralikke arvuteid annetusse suunata mõni aeg tagasi, kui üks riigifirma tellis neilt arvutipargi vahetuse. Paraku tol korral annetuse tegemisest asja ei saanud, sest riigifirma nõudel tuli täiesti korralikud arvutid riigisaladuse lekkimise välistamiseks hävitada. Kui Swedbank Tietolt arvutipargi uuenduse tellis, pakkus Muuga neile oma idee välja ning Swedbank võttis asjast tuld. Tieto Estonia töötajad varustasid arvutid vajalike programmidega ja puhastasid need ning Muuga sõnul käib iga arvutiga kaasas kolmekuuline garantii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles