Sagadi mõisa suvi toob mängu, lusti ja tarkust (1)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sagadi mõisa 100 kostüümi päev on kujunenud traditsiooniks, tänavu korraldatakse see juulikuu esimesel pühapäeval.
Sagadi mõisa 100 kostüümi päev on kujunenud traditsiooniks, tänavu korraldatakse see juulikuu esimesel pühapäeval. Foto: Meelis Meilbaum

Sagadi mõisas saab ka sel suvel kogeda, mis tunne võis olla härrasrahval jalutada promenaadil, mõista loengute kaudu vanade eestlaste eluviisi sügavamaid põhjusi ja meisterdada asju päris oma kätega.

Juba järgmisel pühapäeval on huvilistel võimalus riietada end nagu mõisaprouad või -härrad, vahetada uhkeid rõivaid, jalutada, koketeerida ja poseerida. 100 kostüümi päeva võlu seisneb Sagadi mõisa müügijuhi Tiia Traksi sõnul selles, et külastajad saavad olla erilises õhkkonnas kaunilt riietatuna. “Kui inimesed vahetavad oma riided kostüümide vastu, lähevad and elevile. Kõik on nagu näitlejad, lähevad ajastusse sisse ja kaotavad tänase pale,” jutustas Traks. Sellised kaunid erilised hetked jäädvustatakse mõistagi mälestuseks fotodele.

Juulikuu esimesest kolmapäevast toimuvad aga iga aastaga üha populaarsemaks muutuvad öömuuseumi ettevõtmised, mille teemad puudutavad kord lihtrahva, kord mõisnike eluolu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles