Kas tselluliiditehas tuleb Virumaale?

Rakvere Raibe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Raibe.
Rakvere Raibe. Foto: Rakvere Raibe.

Tuhanded inimesed kogunesid eile, et võidelda tselluliidi rafineerimistehase vastu, osa neist leiab, et see tselluliit võiks väärindada Ida-Virumaad, mitte Emajõe-äärset. Näiteks Viru-Nigula vallavanem Einar Slagbaum tahab seda tehast Kundasse, sest siis oleks meie inimestel tselluliit omast käest võtta.

Ometi ei jäta tselluliiditehase arendajad jonni ning leiavad, et meie inimeste tselluliit tuleks töödelda ja välismaal rahaks teha.

Samas on ka valitsus juba kõhklev ning arvatavasti peatatakse tselluliiditehase projekteerimise planeerimine ning nii peab Eesti rahvas oma tselluliidiga koos edasi elama.

Tselluliit tekib tavaliselt täiskasvanueas, pärast 18. eluaastat, 80–90 protsendil naistest ja see on tegelikult normaalne keha omadus talletada rasva. Meestel esineb tselluliiti harva, sest neil on nahaaluseid rasvarakke tuharatel ja reitel vähem. Tselluliit ei ole mitte ainult ülekaaluliste probleem, vaid võib esineda ka väga saledatel inimestel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles