Rakveres pole põhikooliklassides kohti

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui peaks olema vajadus panna laps põhikooli mõnda klassi õppima, võib tekkida sellega probleeme.
Kui peaks olema vajadus panna laps põhikooli mõnda klassi õppima, võib tekkida sellega probleeme. Foto: Meelis Meilbaum

Ühe lapsevanema üllatus oli suur, kui ta soovis pärast algkooli lõpetamist panna oma lapse kooli Rakvere linna, aga vaba kohta polnud. Selgus, et probleem on kõigis kolmes linna koolis ja eriti terav just viiendas klassis.

Rakvere haridusspetsialist Vilja Messer kinnitas, et osa klasse on koolides täis. “Klassides saab laste arvu suurendada kooli direktori ettepanekul ja hoolekogu nõusolekul. Tegeleme sellega,” sõnas Messer. Ta lisas, et kui seaduse järgi on kõik Rakvere linna lapsed koolikoha saanud, saab vastu võtta ka teise omavalitsuse lapsi.

Rakvere reaalgümnaasiumi direktor Martti Marksoo nentis, et linnavalitsus on palunud koolidelt kooskõlastust piirmäärade tõstmiseks. “See on ratsionaalne lahendus, arvestades seda, milline ruumipuudus meil on,” märkis Marksoo, kelle sõnutsi on jutt mõnest lapsest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles