Teater näitab mateeria voolamist ja põnevat kunstikogu

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regina-Mareta Soonsein avab näituse “See, mida sa ei näe”.
Regina-Mareta Soonsein avab näituse “See, mida sa ei näe”. Foto: Rakvere Teater

Rakvere teatris avatakse sel suvel veel kaks näitust: 28. juunil kell 17.17 Regina-Mareta Soonseina “See, mida sa ei näe” ning 4. juulil kell 18.18 Reigo Kuivjõe kunstikogu väljapanek pealkirjaga “Ma Ei Tea Mis”.

Regina-Mareta Soonseina on eneseväljenduse otsingud juhatanud graafikasse – linoollõikeni. “Graafiliste tööde fookuses on vormi otsiv voolav mateeria – inimkeha, mis on oma puhtas ilus ja dünaamilisuses üks lummavamaid orgaanilisi vorme. Me pole vaid eraldiseisvad üksikud indiviidid, vaid lakkamatus dialoogis enese ja ümbritsevaga moodustame koodi, mida ehk palja silmaga ei näe, kuid tajume sügaval hingelisel tasandil. Olulisim on see, mida me ei näe,” lausus kunstnik.

Reigo Kuivjõgi on korraldanud viis näitust pagulaskunsti teemadel, aga tema juurde on leidnud tee ka tänapäevasem kunst – sürrealistlikud ja abstraktsed tööd. “Kuigi igast tööst ei pruugi esmapilgul aru saada ning mõnele ei saa pihta isegi mitmekordsel vaatamisel, on igas näitusetöös midagi sellist, mis on mind piisavalt mõjutanud, et tahtsin neid endale soetada,” ütles Kuivjõgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles