Juunikuu on sünnitusosakonnas möödunud töiselt ja kiirelt

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidupühal nägi Rakvere haiglas ilmavalgust üks poiss, jaanipäeval saavad nüüdsest oma sünnipäeva pidada kaks tüdrukut.
Võidupühal nägi Rakvere haiglas ilmavalgust üks poiss, jaanipäeval saavad nüüdsest oma sünnipäeva pidada kaks tüdrukut. Foto: Mailiis Ollino

Jaaninädalal, 21.–24. juunil sündis Rakvere haiglas viis tüdrukut ja kuus poissi. Juunikuu on sünnitusosakonnas olnud viljakas.

Rakvere haigla sünnitus- ja günekoloogiaosakonna juhataja doktor Katrin Truupõld ütles, et tööd oli eelmisel nädalal ämmaemandatel küll rohkem, kuid see pole sõltunud jaaniajast. “Meie töö käib lainetena. On perioode, kui sünnib rohkem lapsi, ja siis natukene vähem. Aasta lõpuks tuleb arv täis,” rääkis Truupõld. Doktor sõnas, et võibolla jaaniajal tehakse rohkem lapsi, sest just üheksa kuud hiljem, märtsikuus sünnib eriti palju lapsi.

Vanemämmaemand Lemme Luik tõi välja, et juunikuu on olnud huvitav ja ilus. “Juuni alguses sündis järjest kümme tüdrukut. Ühel päeval sündis viis, teisel kolm last.” Võidupühal nägi ilmavalgust üks poiss, jaanipäeval saavad nüüdsest oma sünnipäeva pidada kaks tüdrukut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles