Kogenud mesiniku tarudes peeti vennatapusõda

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal hukkusid Injus mitmed mesilased, tänavu on registreeritud esimene analoogne juhtum Lääne-Virumaal, loodetavasti jääb see viimaseks.
Eelmisel aastal hukkusid Injus mitmed mesilased, tänavu on registreeritud esimene analoogne juhtum Lääne-Virumaal, loodetavasti jääb see viimaseks. Foto: Marianne Loorents

Juuni keskel hukkus ühel Lääne-Virumaa mesinikul hulgaliselt mesilinde. Võetud proovidest tuvastati veterinaarravimi ja taimekaitsevahendi toimeainete jäägid.

Mullu surid Lääne-Virumaal Inju mesinikul Maire Valtinil paljud mesilaspered, põhjuseks oli lähedal asuval põllul taimekaitsevahendi kasutamine valel kultuuril. Valtin ütles, et põllumehega saadi kohtuväliselt kokkuleppele ning nad on suutnud uued pered asemele kasvatada.

Küll tabas õnnetus hiljuti Valtini kolleegi. “Tegemist on vanema mesinikuga, kes palus anonüümsust. Ta on tegelenud mesindusega 40 aastat ja tal on 30 peret, kes PRIA-s arvel,” teadis Maire Valtin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles