Rakvere linn lõpetab 1. juulist veeveo

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veevedu Rakvere linnas kaob ajalukku.
Veevedu Rakvere linnas kaob ajalukku. Foto: Arvet Mägi

Rakvere linn lõpetab alates 1. juulist veeveo. Teenuse kadumine puudutab viit Rakvere linnas asuvat kinnistut. Kinnistute juurde on AS Rakvere Vesi paigaldanud tsentraalsed veetrassid ja kinnistuomanikel on võimalus liituda ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga.

Rakvere linnavalitsus on nimetatud viie kinnistu omanikke teenuse lõpetamisest kirja teel teavitanud ja teinud seda korduvalt. Viimane veevedu toimub 29. juunil.

"Oleme püüdnud teavitustegevuses olla aegsad ja anda võimaluse ka taotleda tuge torustiku vedamiseks kinnistu piirilt majja sisse ja lõplikuks liitumiseks. Rakvere linn on teinud suure töö, et kinnistuteni vee- ja kanalisatsioonitrassid vedada ning luua seeläbi tänapäevane elukeskkond kõikidele meie inimestele. Veevedu kui korrapärane ja võrdlemisi suur kulu teiste maksumaksjate taskust on seega Rakveres jäämas minevikku," kõneles linnapea Marko Torm ning palus mõistvat suhtumist kõikidelt, keda muudatus puudutab.

Seni veeveo teenust kasutanud kinnistute piirile on AS Rakvere Vesi välja ehitanud kanalisatsiooni-kontrollkaevu (liitumiskohana) ja vee-maakraani (liitumiskohana), et kinnistud saaks ühineda ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga.

Rakvere linna ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga liitumise küsimuste korral, sealhulgas liitumistingimuste saamiseks vajaliku avalduse esitamiseks, palub Rakvere linnavalitsus pöörduda AS-i Rakvere Vesi poole aadressil Tallinna tn 5a. Täiendavat teavet saab AS-i Rakvere Vesi telefonilt 322 3317.

Eraisikutel on keskkonnainvesteeringute keskuse kaudu võimalik taotleda ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga liitumiseks toetust. Täpsem informatsioon taotlemisprotsessi ja -tingimuste kohta on leitav https://www.kik.ee/et/toetatav-tegevus/eraisikute-vee-ja-kanalisatsioonitaristu-rajamine. Ühisveevärgi ja/või -kanalisatsiooniga ühendamist toetatakse juhul, kui selleks on võimalus olemas, aga mingil põhjusel ei ole liitutud. Toetuse taotlusvoor on avatud alates 5. juunist. Kogu vooru eelarve on 10 miljonit eurot. Taotlusi võetakse vastu kuni eelarve täitumiseni. Toetusmeetme töötas välja keskkonnaministeerium, toetust antakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles