Eestlased, prantslased ja teksaslased puuris ehk Vuttidest ja munadest

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Noormets peab Kunda külje all Ojakülas vutifarmi.
Mark Noormets peab Kunda külje all Ojakülas vutifarmi. Foto: Marianne Loorents

Seda, et tibatillukesed vutimunad passivad hästi salatit kaunistama, teavad paljud. Aga et neid saab ka suitsutada, marineerida ja kokteili sisse panna, ilmselt vähesed. Abikaasad Olga Bodnja ja Mark Noormets teavad – nemad kasvatavad Kunda külje all vutte ning kauplevad mitmel moel valmistatud munadega.

Olga ja Mark käisid Venemaal sugulastel külas ning sõid seal vutimune – marineeritult. Eelmisel suvel võtsid endalegi prooviks viiskümmend vutti. Ja siis veel mõned. Kuni linde oli kaks tuhat. Nüüdseks on nad karja pisut vähendanud, sest korraldavad nendega majandamist ümber, kuid peavad nad siiski laienemisplaane.

Mõlemad on ära tulnud oma endisest töökohast – naine oli õmbleja, mees tegutses metsanduse alal – ning keskendunud vuttide kasvatamisele ja munadele lisaväärtuse andmisele oma osaühingus Põhja-Eesti Vutifarm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles