Eestlased, prantslased ja teksaslased puuris ehk Vuttidest ja munadest

Mark Noormets peab Kunda külje all Ojakülas vutifarmi. FOTO: Marianne Loorents

Seda, et tibatillukesed vutimunad passivad hästi salatit kaunistama, teavad paljud. Aga et neid saab ka suitsutada, marineerida ja kokteili sisse panna, ilmselt vähesed. Abikaasad Olga Bodnja ja Mark Noormets teavad – nemad kasvatavad Kunda külje all vutte ning kauplevad mitmel moel valmistatud munadega.

Tellijale Tellijale

Olga ja Mark käisid Venemaal sugulastel külas ning sõid seal vutimune – marineeritult. Eelmisel suvel võtsid endalegi prooviks viiskümmend vutti. Ja siis veel mõned. Kuni linde oli kaks tuhat. Nüüdseks on nad karja pisut vähendanud, sest korraldavad nendega majandamist ümber, kuid peavad nad siiski laienemisplaane.

Mõlemad on ära tulnud oma endisest töökohast – naine oli õmbleja, mees tegutses metsanduse alal – ning keskendunud vuttide kasvatamisele ja munadele lisaväärtuse andmisele oma osaühingus Põhja-Eesti Vutifarm.

04.03.2021 05.03.2021
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto