Kiri: jalgratturid peavad elusalt koju jõudma

, jalgrattur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiri lugejalt.
Kiri lugejalt. Foto: Kamilla Selina Lepik

Sõites ise rattaga paarsada kilomeetrit nädalas, tajun iga päev koju jõudes kergendust, et eluga tagasi olen. Sama muret tunnen tuttavate sportlaste pärast. Mõni kuu tagasi ühe poliitikuga sel teemal Facebookis vaieldes saabus omamoodi küllastumine (maakeeli viskas üle).

Sellepärast valmistasin ette jalgrattasõidu ja üldise liikluskeskkonna ohutust suurendava rahvaalgatuse. Algatust on põhjalikult analüüsitud Raidla advokaadibüroos ning see on vormistatud ettepanekuks. Edasise sammuna on vaja koguda tuhat allkirja, et esitada see riigikogule kohustuslikus korras menetlemiseks. Seega, kogu juriidiline töö on tehtud ning riigikogu teelt takistused kõrvaldatud.

Riigikogule tahan jalgratturite poolt esitada kaks ideed, mis teoks tehtuna aitaksid meil kõigil turvalisemalt koju jõuda, võtmata midagi ära teistelt liiklejatelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles