Virumaa Teataja Venemaal. 4. päev. Punasel väljakul kihab elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tsiklimehed said oma tuuri neljandal päeval ratastest puhkust ja ka Virumaa Teataja läks Moskva peale vaatama, kuidas suurlinn elab ja hingab. Ummikuterohkes linnas on mõistlik liikuda metrooga, kuid ka takso ajab asja ära, sest see võib liikuda ühistranspordirajal, mistõttu edasiliikumiskiirus on üldisest kolonnist märksa suurem.

Kuigi linna servast keskusesse minemiseks tuleb 35 kilomeetri peale arvestada vähemasti tund, saab kaupa teha mõne taksojuhiga. Too võib osutuda sõbralikuks kasahhi noormeheks, kes nõustub reisijat tundide viisi sõidutama üsna normaalse hinna eest ühe vaatamisväärsuse juurest teise juurde ning leiab GPS-i abil lühima tee rahavahetuspunkti või saslõkibaari, tehes selle veel välja ka. Ent võib leida ka hoopis teistlaadi taksojuhi – näiteks mõne Kirgiisiast pärit vanamehe endavanuse autoloksuga, kes otsib hotellini kõige pikema teekonna, mistõttu ei tohi Moskvas sellistes olukordades kunagi valvust kaotada.

Kuna Venemaal käib jalgpalli MM, siis on väga äge jälgida värvikaid fänne. Kolmapäeval olid õhtuse mängu ootuses Punase väljaku vallutanud eeskätt serblased, kuigi nende käsi õhtul hästi ei käinud. Mehhiklased vaatasid oma kaotust keskuses asuva kuulsa GUM-i kaubanduskeskuse vastu rajatud jalgpallisaalis.

Punane väljak lausa rõkkas erinevatest jalgpallikoorilauludest, nii et Spasski kellasidki polnud kuulda, ning olgu märgitud, et Lenini mausoleum on MM-i ajaks suletud. Isegi suured tähed, mis moodustavad kunagise esikommunisti nime, on üle teibitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles